Jospa olisitkin maksuliikenteen isäntä – et renki?

Product Manager

Moderni maksuliikenne keikauttaa perinteisen roolituksen päälaelleen ja tekee taloushallinnon ammattilaisesta ansaitusti isännän. On korkea aika näyttää maksuliikennejärjestelmälle kaapin paikka: ammattilainen määrittelee ehdot ja järjestelmä toteuttaa – ei toisinpäin.

Tähän asti sinua on voitu tarvita yksinkertaisen maksuaineiston lähetyksessä jopa kuusi kertaa sen eri vaiheissa. Veikkaan, että toistuvat komentosarjan F12, enter, enter -painallukset eivät varmastikaan ole tehneet oikeutta asiantuntijuudellesi ja muistinvaraisesti hoidetut manuaaliset työvaiheet eivät kerryttäneet ilon kiljahduksia.

Moderni maksuautomaatio kuitenkin automatisoi kaikki välivaiheet, joissa manuaalinen painalluksesi ei ole välttämätön.  Ainoastaan poikkeushallinnassa sähköpostiisi kilahtaa ilmoitus merkiksi, että nyt kaivataan asiantuntijan reagointia. Ja sehän se juuri on työn suola: työtehtävä, jossa asiantuntemus on aidosti hyödyksi.

”Isäntä kutsutaan paikalle vain silloin, kun rengillä eivät pelimerkit riitä.”

Nykyaikana tiedonsiirto kulkee jo taloushallinnon järjestelmästä maksuliikennejärjestelmän kautta pankkeihin automaattisesti: pilvipalvelussa kulkevat niin tiliöidyt tiliotteet, viitesuoritukset, kassamaksut, ostolaskut kuin palkatkin. Eikö kuulostaisi vapauttavalta, jos pystyisit kontrolloimaan maksuliikenneprosessia aina ajasta ja paikasta riippumatta? Prosessin isäntänä et istu odottamassa ennalta määrätyssä työpisteessä, vaan hoidat tarvittaessa maksuliikennettä saatavilla olevalla päätelaitteella.

Modernit maksuliikenteen prosessit rakentuvat tarpeen pohjalta

Tapaamani asiantuntijat joskus pohtivat, mitä moderni maksuliikenne sitten oikeastaan tarkoittaa – miten ilman manuaalista kontrollia työ voidaan työtä hoitaa ja miten edetä? Miten hypätä rengistä isännäksi? Pisimmilleen vietynä moderni maksuliikenne tarkoittaa, että 95 prosenttia nykyisistä manuaalisista tehtävistä voidaan automatisoida. Organisaatiosi tarve kuitenkin aina määrittelee, mitä osia ensivaiheessa automatisoidaan. Ohjat on siis otettava käteen heti alussa.

”Uuteen ei tarvitse lähteä Kaikki tai ei mitään -ajatuksella.”

Itse pidän tärkeänä, että modernissa maksuliikenneratkaisussa kokonaisuutta ei ole rakennettu laskennallisille keskivertoasiakkaille, vaan se rakennetaan testatuista elementeistä juuri sinun yrityksellesi. Siksi siinä ei ole mitään turhaa, etkä enää taivu järjestelmän pakottamiin ehtoihin, vaan luot niitä.

”Järjestelmän on nykymaailmassa taivuttava asiantuntijan edessä, ei toisinpäin. Tämä tapahtuu ainoastaan silloin, kun asiantuntijat pääsevät itse vaikuttamaan maksuliikenteen automatisoituihin kohtiin pala palalta ja kehittämään niitä.”

Automaatio ja joustavuus ovat maksuliikenteen ytimessä. Mitä kaikkea uusi maksuliikenteen renki sinulle ja yrityksellesi voisikaan tarjota, kun valjastat sen omiin tarpeisiisi? Löydä uusia yksityiskohtia, joiden avulla kontrolli maksuliikenteestä voi olla aidosti sinulla: Kuulet niistä esimerkiksi maksuttomassa Basware Banking-webinaarissamme, jonka voit katsoa juuri silloin kuin sinulle parhaiten sopii!

Webinaari: Miksi vaihtaisit toimivan maksuliikenneratkaisun uuteen?

Kategoria: Purchase-to-Pay