Pakottavatko rutiinit ammattitaitosi joutokäynnille?

Lead Solution Consultant

Yrityksen maksuliikenteestä vastaava taloushallinnon ammattilainen: miltä tuntuisi ajatus siitä, että kätesi eivät olisi sidotut maksuliikenneohjelmiston aikatauluihin, vaan voisit keskittyä maksuliikenteen poikkeustilanteisiin, kehittämistyöhön ja jopa ennustamaan maksuliikenteen kassavirtoja?

Ajatus saattaa herättää monenlaisiakin tunteita. Ymmärrän hyvin, jos yksi niistä on pieni epäusko. Kuulostaa ehkä liian hyvältä ollakseen totta, sillä olet saattanut rytmittää päiväsi jo vuosikausien ajan järjestelmän sanelemin ehdoin. Mahtaisiko sitä edes osata toimia vapaammin?

”Entäpä, jos aikasi ei olisi sidottu maksuliikenneohjelmiston aikatauluihin?”

Moni taloushallinnon asiantuntija on ollut aiempaan järjestelmään pääsääntöisesti tyytyväinen. Tämä siksi, että tieto paremmasta ei ole häntä vielä saavuttanut. Erilaiset arkea helpottavat palvelut ovat jo pitkään toimineet mutkattomasti pilvessä, hyvänä esimerkkinä verkkopankki, johon olemme jo oppineet luottamaan tietoturvallisena ratkaisuna.

Tuntuisi aika kömpelöltä käyttää verkkopankkia tietylle koneelle ladatun, säännöllisiä päivityksiä kaipaavan ohjelmiston kautta, eikö?

Nyt myös yritysten taloushallintoratkaisut ovat ottaneet merkittävän askeleen pääteriippumattomaan maailmaan. Enää ei tarvita omia palvelimia eikä ohjelmistopäivityksiä, joten pystyt aina tekemään omaa työtäsi ilman kiireisten IT-palveluiden konsultointiapua. Tarvitset vain nettiyhteyden ja päätelaitteen, joka juuri kyseisellä hetkellä sopii parhaiten käyttöösi.

”Pääteriippumaton maailma on tässä ja nyt. Ei tuolla ja huomenna.”

Manuaalista käsittelyä jopa 95 % vähemmän

Tapaan työssäni paljon koulutettuja taloushallintoammattilaisia, jotka käyttävät lukemattomia työtunteja rutiininomaisiin suorituksiin, jossa heidän ammattitaitonsa ei pääse oikeuksiinsa. Moderni maksuautomaatio ja sen tuomat ratkaisut laittavat tälle ammattitaidon joutokäynnille lopun. Se automatisoi käytännössä kaiken, jonka maksuliikenneprosesseissa voi automatisoida. Tämä ei ole uhka, vaan mahdollisuus asiantuntijoille.

”Prosessit kaipaavat sinua lähinnä vain silloin, jos niissä ilmenee poikkeamia. Jopa poikkeustilanteiden hoidossa manuaalinen käsittely voi vähentyä jopa 95 prosentilla!”

Sinun aikaasi vapautuu tehtäviin, joissa ammattilaista todella tarvitaan, kuten tunnuslukujen aiempaa tarkempaan tulkitsemiseen ja oman työn kehittämiseen, jopa maksuliikenteen ja kassavirtojen ennustamiseen. Näiden tehtävien kautta voi syntyä yrityksen menestyksen kannalta merkittäviä oivalluksia ja ammattitaitosi pääsee oikeuksiinsa. Manuaalisia hyväksymisiä vaativien ohjelmistojen rutiinit eivät niitä tarjoa.

”Maksuautomaatioratkaisu sammuttaa ammattitaitosi joutokäynnin.”

Nykyinen työelämä tarkoittaa monelle ammattilaiselle varsinaista multitaskausta. Siksi kaikki innovaatiot, jotka säästävät aikaa ja suoraviivaistavat tekemistä, ovat aikamme todellisia helmiä. Etenkin jos niiden taustalta löytyy luotettava taho, joka on taustatukena aina, kun apua tarvitaan.

Basware Banking on tällainen helmi. Olethan valmis kiinnittämään sen kaulanauhaasi?

Webinaarin nauhoite: Miksi vaihtaisit toimivan maksuliikenneratkaisun uuteen?

Kategoria: Purchase-to-Pay