SEPA
Maksuliikenteessä

Basware Maksuliikenne on täysin SEPA-yhteensopiva niin lähtevien kuin saapuvienkin maksuliikenneaineistojen osalta. Muuntien avulla säästät kustannuksia, kun muita taloushallinnon ohjelmistoja ei tarvitse päivittää SEPA-kelpoiseksi. 

Maksuliikenteen SEPA-versio on ensimmäinen hankittava SEPA-tuote, joka tarvitaan sekä SEPA-maksujen lähettämiseen, että XML-tiliraportoinnin aineistojen noutamiseen. Voit siirtyä SEPA-aikaan joustavasti kunkin aineiston osalta pankki kerrallaan.

Maksuliikenteen SEPA-versio

SEPA-versio mahdollistaa SEPAn maksuaineistojen lähetyksen ja noudon. SEPAn maksuaineisto on ISO20022 Xml-muotoista C2B-aineistoa. Jos taloushallintonne tuottaa SEPA-aineistoa ja käytössänne on Maksuliikenteeen uusin versio, Maksuliikenne lähettää sen pankkiin nykyisin yhteyksin. SEPA-versiolla ohjelmistoon tallennetut maksut voidaan välittää pankkiin SEPA-maksuna saajan ollessa SEPA-alueella.

SEPA-versio mahdollistaa myös pankkien uuden Web Services -yhteyskanavan, joka tukee SEPA-palveluja kansainvälisellä teknologialla entistä monipuolisemmin.

SEPA-muuntimella säästät kustannuksia

Maksuliikenteen SEPA-versiota voi täydentää tarvittaessa SEPA-muuntimella. Näin voit siirtyä suoraan ja luotettavasti SEPA-maksuihin ilman IBAN-tilien ja BIC:ien tallennusta nykyjärjestelmään. Muunninta tarvitaan myös, mikäli yrityksen kaikki maksujärjestelmät eivät tuota SEPAn maksuformaattia.

Maksuliikenteen SEPA-muuntimen ansioista kaikkia maksuaineistoja tuottavia järjestelmiä ei ole siis SEPAn vuoksi tarvetta päivittää. SEPA-muuntimen tuoma säästöpotentiaali on näin organisaatioille merkittävä.  

C2B-muunnin hallitsee pankkikohtaiset erot

Pankkien C2B-aineistojen kuvauksissa on pankkikohtaisia eroja. Siksi yhden pankin C2B-kuvauksen mukaisesti tehty aineisto ei välttämättä sellaisenaan käy toiselle pankille. C2B-muuntimen avulla Maksuliikenne-ohjelmisto muuntaa ulkopuolisen ohjelmiston Nordean C2B-kuvausten mukaisesti tekemän C2B-aineiston sen pankin muotoon, johon sitä ollaan lähettämässä.

C2B-muotoilu ratkaisee tiedonsiirtokanavien erot

C2B-aineistoja voidaan lähettää pankkeihin eri tiedonsiirtokanavissa. PATU-kanavaan lähetetyille aineistoille asetetut muotovaatimukset ovat usein tiukempia verrattuna Web Services -kanavaan. Maksuliikenteen täysin automaattisesti toimivalla C2B-muotoilulla valitaan yhteyskanavan mukainen enkoodaus (UTF-8 tai ISO-8859-1), ohjelmisto muuttaa C2B-aineiston xml-elementit rivikohtaisiksi ja tasaa tiedot alkamaan rivin alusta.

Viitesuoritusmuunnin

Viitesuoritusmuunnin mahdollistaa pankeista noudetun XML-muotoisen viitesuoritusaineiston muuntamisen vanhaan KTL–muotoon. Muuntimen ansiosta saatavareskontraa ei tarvitse päivittää SEPA-yhteensopivaksi, mutta voit kuitenkin noutaa pankeista laajemman tietosisällön tarjoavan viitesuoritusaineiston.

Jaa: