Verkkolasku automatisoi laskujen käsittelyn

Verkkolaskun avulla siirryt monimutkaisista paperipohjaisista laskutus- ja ostoreskontraprosesseista yksinkertaiseen, automaattiseen ja turvalliseen laskujen käsittelyyn. Baswaren verkkolaskuratkaisulla tavoitat suurimman mahdollisen määrän kauppakumppaneistasi – ekologisesti ja kumppanin käyttämästä sanomamuodosta riippumatta. Verkkolaskun käyttöönottaminen on myös helpompaa kuin etukäteen voisi kuvitella.

Verkkolasku on helppo, tehokas ja vihreä

Verkkolasku on helppo, koska se lähtee matkaan nappia painamalla. Verkkolasku on helppo, koska vastaanottaja saa laskun ostolaskujärjestelmäänsä käsin koskematta. Verkkolasku on tehokas, koska sen käsittely on automaattista niin myyjälle kuin ostajallekin. Verkkolasku on vihreä, koska sen hiilijalanjälki on vain murto-osa paperilaskun hiilijalanjäljestä.

Laskujen luontiin, lähetykseen, vastaanottoon ja arkistointiin kuluu vain murto-osa perinteiseen paperiin perustuvaan käytäntöön kuluvasta ajasta ja kustannuksista. Verkkolaskun käyttöönotto ei myöskään edellytä suuria muutoksia nykyisiin prosesseihin.

Merkittävin verkkolaskun käyttöönottoa monimutkaistava tekijä on verkkolaskuun liittyvän laskudatan esityksessä käytettävän standardin puute. Suomessa yleisimmin käytettyjä sanomamuotoja ovat Finvoice ja TEAPPS. Helpoin tapa haasteen taklaamiseen on varmistaa, että palveluntarjoaja, verkkolaskuoperaattori, tukee mahdollisimman montaa eri sanomamuotoa.   

Basware verkkolaskuoperaattorina

Basware tarjoaa organisaatioille verkkolaskuratkaisuja maailmanlaajuisesti. Baswaren avulla voit lähettää ja vastaanottaa kaikki laskut verkkolaskuina. Lisäksi tarjoamme ratkaisuja paperilaskujen skannaukseen ja tulostamiseen sekä palveluja asiakkaiden ja toimittajien aktivoimiseksi verkkolaskujen piiriin. Basware Commerce Network liittää yhteen yli 170 verkkolaskuoperaattoria, yli 70 laskudatan erilaista sanomamuotoa ja yli 900 000 organisaatiota eri puolilla maailmaa. Verkoston kautta välitetään vuosittain yli 50 miljoonaa sanomaa. 

Baswaren verkkolaskuratkaisun avulla voit automatisoida myynti- ja/tai ostolaskujen käsittelyn ja siirtyä kerralla 100-prosenttisesti verkkolaskuihin. Baswaren verkkolaskupalvelu vastaanottaa niin paperiset kuin sähköisetkin laskut, muuntaa aineiston vastaanottajan haluamaan sanomamuotoon ja välittää laskut suoraan laskujenkäsittelyjärjestelmään, sähköpostiin tai tulostuspalveluun vastaanottajan valinnan mukaan.

Baswaren verkkolaskupalvelussa välitetty verkkolasku voi sisältää kuvia ja liitteitä samaan tapaan kuin paperilaskukin.

Verkkolaskujen arkistointi sähköisesti

Suomen kirjanpitolaki sallii tositteiden ja kirjanpitokirjojen sähköisen arkistoinnin. Purista kaikki hyödyt irti verkkolaskusta. Älä tulosta lähettämiäsi verkkolaskuja paperiarkistoon, vaan käsittele lasku sähköisesti koko elinkaarensa ajan. Baswaren verkkolaskupalvelussa voit arkistoida kaikki lähetetyt laskut automaattisesti taaten niiden aitouden, eheyden, luettavuuden ja tarkastettavuuden.

Siirry asteittain tai kertaheitolla kaikissa laskuissa verkkolaskuun jo tänään

Valitse verkkolaskuratkaisu, joka sopii parhaiten organisaatiosi kokoon ja tarpeisiin. Baswaren työkalut ja Basware Commerce Network varmistavat, että voit aloittaa verkkolaskujen ja muiden hankintasanomien (kuten tilausten) jakamisen missä päin maailmaa tahansa toimivan ostajan tai myyjän kanssa välittömästi, helposti ja kustannustehokkaasti.

Baswaren verkkolaskuratkaisulla hyötyjä välittömästi kaiken kokoisille yrityksille:

Lue lisää Baswaren tarjoamista verkkolaskujen lähetyksen ja vastaanoton toimitusmalleista.

Mikä on verkkolasku?

Verkkolaskulla tarkoitetaan laskutietojen välitystä sähköisesti myyjältä ostajalle. Verkkolasku sisältää samat tiedot kuin paperilaskukin koostuen XML-muodossa esitettävästä laskudatasta, sekä laskun kuvasta. Verkkolaskulle tunnusomaista on automaattisuus: Lasku on käsiteltävissä automaattisesti sekä myyjän, että ostajan tietojärjestelmissä. Verkkolaskun vastaanottajana voi olla yritys, muu yhteisö tai kuluttaja.

Jaa: