The Art of Basware

Page header text: 

The Art of Basware -taidekilpailu on syntynyt halusta edistää nuorien taiteilijoiden uraa ja kehittymistä. Uskomme, että innovaatiokyvyn, määrätietoisuuden, luovuuden ja verkostumisen välillä vallitsee vahva yhteys.

Nyt jo viidettätoista juhlavuottaan viettävä The Art of Basware on vuosittain järjestettävä, kansainvälinen taidekilpailu alle 30-vuotiaille taiteilijoille. Tänä vuonna kilpailun teema on GROWTH. Kilpailuun osallistui lähes 200 taiteilijaa 458 taideteoksella.
 
Basware lunasti Toni R. Toivosen voittajateoksen kokoelmaansa 5000 eurolla. Kokoelma kasvaa vuosittain paitsi kilpailun voittajateoksella, myös muilla teoksilla. Musiikkitalon näyttely, johon valittiin 48 teosta, oli avoinna yleisölle 9.4.-1.5.2014 ja se on nyt nähtävissä myös Pinterestissä.

Viidennentoista juhlavuoden näyttely on esillä Habitaren yhteydessä järjestettävässä ArtHelsinki-tapahtumassa 11.- 14.9.2014. Tervetuloa tutustumaan Baswaren taidekokoelman parhaimmistoon osastolle 5n11.

Vuoden 2014 voittaja

Toni R. Toivonen
”Jonkin on hajottava - something must break”
200 x 150
Ruoste, pigmentti, ja vuoden 2013 alkuperäinen teos (rauta, paperi, mustesuihkutuloste)

The Winner of The Art of Basware 2014

Kasvu tapahtuu vanhan tuhoutuessa. Uusi syntyy tuhkasta. Toni R. Toivosen teos "Jonkin on hajottava" on tulos tämän totuuden ymmärtämisestä. Hän alkoi muuttaa vanhaa maalaustaan kollaasitekniikalla puhdasta rautaa käyttäen. Kiinnittämällä ja poistamalla paperia metallille teos muuttuu toiseksi. Taiteilijalle maalaus on fyysinen prosessi. Läsnäolo teoksen kanssa on performanssi vailla katsojia, jatkuva elämisen muoto.Teos jatkaa muuttumistaan, elää. Ruoste työstää ajan kuluessa rautaa ja vie maalausta eteenpäin. Katsojalle ei ole annettu lähentymiseen helpottavia muotoja tai vihjeitä.Visuaalinen kokemus on kokonaisvaltainen maalauksen hyväksyminen maalauksena.

Katso aiempien kilpailujen tulokset

Right sidebar blocks: 

The Art of Basware 2000-2014

15 vuotta nuoren taiteen juhlaa

 

 

2014 voittajan, Toni R. Toivosen haastattelu (englanniksi)

Text: 

The Art of Basware 2015

The Art of Basware 2015 -kilpailu julkaistaan tammikuussa 2015. Tulethan takaisin sivuillemme viimeistään silloin. Odotamme töitänne.

The Art of Basware 2013

Viime vuonna lähes 200 taiteilijaa yli 400 teoksella osallistui The Art of Basware -kilpailuun. Voittajaksi valittiin Viljami Heinonen teoksella Scarecrows.

Paula Holopainen, tuomariston jäsen ja näyttelyn valiokunnan puheenjohtaja, kuvasi Heinosen teoksessa olevan vahva kuvarakenne, konstruktiivisia elementtejä ja sitten jotain kummaa, yllättävää ja  selittämätöntä, jokin epätodellinen muotokimppu, joka herättää kysymyksiä ja vaikka ei selity miettimälläkään niin viehättää.

 

Viljami Heinonen Scarecrows 160 x 130 Akryyli ja spray kankaalle

2013 voittaja

Katso nyt:

Viljami Heinosen haastattelu

Yhteystiedot

Lisätietoja saadaksesi olethan yhteydessä: Terhi Hakkarainen terhi.hakkarainen@basware.com +358 400 572 209