The Art of Basware

Page header text: 

The Art of Basware on vuosittain järjestettävä, kansainvälinen taidekilpailu alle 30-vuotiaille taiteilijoille. Taidekilpailu on syntynyt halusta edistää nuorien taiteilijoiden uraa ja kehittymistä. Uskomme, että innovaatiokyvyn, määrätietoisuuden, luovuuden ja verkostumisen välillä vallitsee vahva yhteys.

Ensimmäisen kerran kilpailu järjestettiin vuonna 2000. Kilpailun voittajateos lunastetaan Baswaren taidekokoelmaan 5 000 € kertakorvauksella. Taidekokoelmaa kartutetaan myös muilla kilpailuun osallistuvilla teoksilla. Tämän vuoden kilpailu käynnistyy 12. tammikuuta 2015. Kilpailun parhaimmisto on esillä Musiikkitalossa Helsingissä 16.4.—14.5.2015 välisen ajan.

The Art of Basware 2015 esite »
Tutustu Baswaren taidekokoelmaan »

Right sidebar blocks: 

The Art of Basware 2000-2014

15 vuotta nuoren taiteen juhlaa

Text: 

The Art of Basware 2015

Teema

Kilpailun teema on:
ACHIEVEMENT.

Aiheen käsittelytapa ja toteutus on vapaa.

Osallistumisohjeet

OSALLISTUMISOIKEUS

Kilpailuun voi osallistua vuoden 2015 aikana 30 vuotta täyttävä tai sitä nuorempi henkilö.

ENSIMMÄINEN VAIHE

Täytä ilmoittautumislomake 12.1.—27.3.2015 välisenä aikana.

Ilmoittautumislomakkeeseen merkitään tekijän henkilö- ja yhteystiedot sekä teoksen tiedot. Nimeä kuvatiedosto siten, että siinä on tekijän nimi (huom! sukunimi ensin), teoksen koko (korkeus x leveys), teoksen nimi, tekotapa ja teoksen numero. Esimerkiksi: Meikäläinen_Matti_50x50cm_teoksen nimi_akvarelli_1.jpg.Lähetettävien kuvien laadun tulee olla hyvä (huonolaatuisia kuvia ei voida arvostella). Kuvat tulee rajata niin, että niissä näkyy pelkkä teos sekä mahdollinen kehys. Voit ilmoittautua kilpailuun enintään kolmella teoksella. Suosittelemme kolmen teoksen lähettämistä, koska näin kokonaiskuvan luominen taiteilijan teoksista ja taidoista on helpompaa.

Lähetä kuvat osallistuvista teoksista joko sähköpostitse info.fi@basware.com (suositeltava kuvatiedoston koko: alle 2 Mb) tai CD:llä osoitteeseen Basware Oyj, Terhi Hakkarainen, The Art of Basware, PL 97, 02601 Espoo.

Sekä ensimmäisessä että toisessa vaiheessateokset arvioi ja voittajat valitsee raati, johon kuuluu edustaja mm. Suomen taidemaalariliitosta ja Baswaren henkilöstöstä ja/tai yhteistyökumppaneista. Ensimmäinen vaihe päättyy 27.3.2015.

TOINEN VAIHE

Toiseen vaiheeseen päässeiden töiden tekijöille ilmoitetaan jatkoonpääsystä sähköpostitse 28.3.2015.

Tulosten julkistaminen, palkitseminen ja taidenäyttely

Osa toiseen vaiheeseen edenneistä teoksista on esillä Musiikkitalossa Helsingissä 16.4.—14.5.2015 välisen ajan. Kilpailun tulokset julkistetaan näyttelyn avajaisissa 15.4.2015. Kilpailun voittanut teos lunastetaan Baswaren taidekokoelmaan 5 000 euron kertakorvauksesta. Lisäksi Baswarella on etuosto-oikeus valitsemiinsa teoksiin tekijän ilmoittamalla hinnalla. Baswarella on oikeus käyttää lunastamiaan teoksia markkinoinnissaan.

The Art of Basware 2014

Viime vuonna kilpailun teema oli GROWTH. Kilpailuun osallistui lähes 200 taiteilijaa 458 taideteoksella. Voittajaksi valittiin Toni R. Toivonen teoksella Jonkin on hajottava - Something must break.

Kasvu tapahtuu vanhan tuhoutuessa. Uusi syntyy tuhkasta. Toni R. Toivosen teos "Jonkin on hajottava" on tulos tämän totuuden ymmärtämisestä. Hän alkoi muuttaa vanhaa maalaustaan kollaasitekniikalla puhdasta rautaa käyttäen. Kiinnittämällä ja poistamalla paperia metallille teos muuttuu toiseksi. Taiteilijalle maalaus on fyysinen prosessi. Läsnäolo teoksen kanssa on performanssi vailla katsojia, jatkuva elämisen muoto. Teos jatkaa muuttumistaan, elää. Ruoste työstää ajan kuluessa rautaa ja vie maalausta eteenpäin. Katsojalle ei ole annettu lähentymiseen helpottavia muotoja tai vihjeitä. Visuaalinen kokemus on kokonaisvaltainen maalauksen hyväksyminen maalauksena.

 

Toni R. Toivonen Jonkin on hajottava - Something must break 200 x 150 Ruoste, pigmentti, ja vuoden 2013 alkuperäinen teos (rauta, paperi, mustesuihkutuloste)

2014 voittaja

Katso nyt:

Toni R. Toivosen haastattelu (englanniksi)

Yhteystiedot:

Terhi Hakkarainen terhi.hakkarainen@basware.com +358 400 572 209