The Art of Basware

Page header text: 

The Art of Basware on vuosittain järjestettävä, kansainvälinen taidekilpailu alle 30-vuotiaille taiteilijoille. Taidekilpailu on syntynyt halusta edistää nuorien taiteilijoiden uraa ja kehittymistä. Uskomme, että innovaatiokyvyn, määrätietoisuuden, luovuuden ja verkostumisen välillä vallitsee vahva yhteys.

Kilpailu on järjestetty jo kuusitoista kertaa. Tämän vuoden teema oli ACHIEVEMENT. Helsingin Musiikkitalolle valittiin ihailtavaksenne 52 teosta ja näyttely (6.4.—14.5.2015 Helsingin Musiikkitalon alalämpiössä) oli loistava tilaisuus hankkia lupaavien nuorten taiteilijoiden teoksia. Näyttelystä voi inspiroitua yhä virtuaalisesti Pinterestissä.

Tutustu Baswaren taidekokoelmaan »

Right sidebar blocks: 

The Art of Basware 2000-2014

15 vuotta nuoren taiteen juhlaa

Text: 

The Art of Basware 2015 -taidekilpailun voitto Jyri Ala-Ruonalle

Jyri Ala-Ruona on voittanut kuudennentoista nuorille taiteilijoille suunnatun The Art Of Basware -taidekilpailun. 28-vuotias Ala-Ruona voitti kilpailun teoksellaan Alma Mater. Basware lunasti voittotyön kokoelmiinsa 5 000 eurolla. Jo perinteeksi muodostuneeseessa kansainvälisessä taidekilpailussa arvioitiin tänä vuonna yhteensä lähes 400 teosta.

Voittajatyön lisäksi kilpailun parhaimmisto, yhteensä 52 teosta, olivat nähtävillä Helsingin Musiikkitalon näyttelyssä 16.4.-14.5.2015. Tuomaristo piti tämänvuotista kilpailua erityisen korkeatasoisena. Kilpailun teemana oli ”Achievement”.

”Kauempaa katsottuna Ala-Ruonan teos pysähdyttää -  outo valokuva, jonka päälle on maalattu värit. Ei sittenkään - se on yksityiskohtainen maalaus ihmisen kasvoista, joka osoittaa hienoa teknistä taituruutta. Erilaiset kerrokset iholla kuvaavat muutoksen mahdollisuutta ja ihmisen kykyä vastaanottaa uusia kokemusmaailmoja. Todella hieno ja taidokas teos”, toteaa näyttelytoimikunnan puheenjohtaja, Taidemaalariliiton edustaja Paula Holopainen.

Kilpailun voittanut Ala-Ruona asuu ja työskentelee Lahdessa. Hän on opiskellut Lahden Taide-akatemiassa ja perustanut kaupunkiin taideyhteisö Hydran yhdessä viiden muun taiteilijan kanssa. Ala-Ruona osallistui kilpailuun nyt toista kertaa.

”Kyseinen teos on saanut alkunsa yhteisötaideprojektista ja keskustelusta taiteilijan ja mallin välillä” Ala-Ruona kertoo teoksestaan. ”Teos viittaa jumaluuteen, opintojen äitiin ja tässä maailmassa olemiseen. Oleellista on se, että henkilö katsoo maalauksesta takaisin ihon, ei silmien kautta. Halusin tuoda tähän hieman erilaisen näkökulman. Elämän jäljet saavat näkyä.”

Ala-Ruonan työskentelee hitaasti ja kiirehtimättä. Öljyvärin ohuet, kerrokselliset ja kuultavat väripinnat vaativat oman kuivumisaikansa.

”Maalaamiseen liittyy jatkuva käymistila ja muutoksen mahdollisuus. Tässä työssä on hyväksyttävä epävarmuus. Taiteilijan työ on kamppailua – on jatkuvasti kyseenalaistettava ja oltava lahjomaton”, Ala-Ruona kuvailee.

Nuorille, alle 30-vuotiaille tarkoitetun taidekilpailun tuomariston puheenjohtajana toimi jälleen Taidemaalariliiton asiantuntija Paula Holopainen. Lisäksi tuomaristoon kuuluivat Taidemaalariliiton Raija Heikkilä, jyväskyläläis-kanadalainen taiteilija ja taidevaikuttaja Anna Ruth, Baswaren Chief Marketing Officer Steve Muddiman, Suomen markkinointijohtaja Marika Kohonen sekä viestintäjohtaja Sirje Ahvenlampi-Hyvönen.

Vuosittain vaihtuvan teeman käsittely- ja toteutustapaa ei ole rajoitettu, vaan taiteilijat voivat tulkita aihetta vapaasti oman näkemyksensä mukaan. Tänä vuonna kilpailussa oli ehdolla myös useampi videoteos.

 

 

Jyri Ala-Ruona Alma Mater  100 x 70 kankaalle maalattu öljyväriteos

Yhteystiedot:

Terhi Hakkarainen terhi.hakkarainen@basware.com +358 400 572 209