The Art of Basware

Page header text: 

The Art of Basware on vuosittain järjestettävä, kansainvälinen taidekilpailu alle 30-vuotiaille taiteilijoille. Taidekilpailu on syntynyt halusta edistää nuorten taiteilijoiden uraa ja kehittymistä. Uskomme, että innovaatiokyvyn, määrätietoisuuden, luovuuden ja verkostumisen välillä vallitsee vahva yhteys.

 

Jo vuodesta 2000 järjestetyn kilpailun teema on vuonna 2016 LEAD THE WAY. Kilpailuun voi ilmoittautua 11.1.-25.4.2016 välisenä aikana. Viimeiseen vaiheeseen valittuja teoksia asetetaan näytille taidenäyttelyyn Helsingin Musiikkitalossa. The Art of Basware 2016 -taidenäyttely avataan 8.6.2016, jolloin myös julkistetaan vuoden 2016 kilpailun voittaja. Näyttely on avoinna yleisölle Musiikkitalossa 8.6.- 28.6.2016. Ilmoittautuminen vuoden 2016 kilpailuun on päättynyt. The Art of Basware 2016 kilpailukutsu. Ohjeet ilmoittautumiseen alla.

Ilmoittaudu The Art of Basware 2016 -taidenäyttelyn avajaisiin 8.6.2016 klo 12

Tykkää The Art of Baswaresta Facebookissa ja seuraa päivityksiä »

Tutustu Baswaren taidekokoelmaan »

Right sidebar blocks: 

The Art of Basware 2000-2014

15 vuotta nuoren taiteen juhlaa

Text: 

Kuinka kilpailuun osallistutaan

Täytä tämän linkin takaa löytyvä ilmoittautumislomake 11.1.-25.4.2016 välisenä aikana. Liitä mukaan hyvälaatuinen kuva vähintään yhdestä, mielellään useammasta teoksesta, jotta tuomaristo saa taiteilijan tuotannosta sekä taidoista kattavamman käsityksen. Voit ilmoittaa kilpailuun korkeintaan kolme teosta. Noudata kuvissa teosten nimeämisohjetta, kerro koko, tekotapa ja määrittele teoksen hinta sekä anna omat yhteystietosi. Otamme yhteyttä kaikkiin kilpailuun osallistuneihin toukokuussa alkupuolella ja kerromme kilpailun etenemisestä. Viimeiseen vaiheeseen valittuja teoksia kutsutaan 8.6. avattavaan The Art of Basware -taidenäyttelyyn Helsingin Musiikkitalolle, jossa myös voittaja julkistetaan. Näyttely on avoinna yleisölle 8.6.-28.6.2016.

The Art of Basware 2015 -taidekilpailun voitto Jyri Ala-Ruonalle

28-vuotias Jyri Ala-Ruona voitti 16. nuorille taiteilijoille suunnatun The Art Of Basware -taidekilpailun vuonna 2015 teoksellaan Alma Mater. Basware lunasti voittotyön kokoelmiinsa 5 000 eurolla. Jo perinteeksi muodostuneeseessa kansainvälisessä taidekilpailussa arvioitiin vuonna 2015 yhteensä lähes 400 teosta.

Voittajatyön lisäksi kilpailun parhaimmisto, yhteensä 52 teosta, oli nähtävillä Helsingin Musiikkitalon näyttelyssä 16.4.-14.5.2015. Kilpailun teemana oli ”Achievement” ja tuomaristo piti kilpailua erityisen korkeatasoisena.

”Kauempaa katsottuna Ala-Ruonan teos pysähdyttää -  outo valokuva, jonka päälle on maalattu värit. Ei sittenkään - se on yksityiskohtainen maalaus ihmisen kasvoista, joka osoittaa hienoa teknistä taituruutta. Erilaiset kerrokset iholla kuvaavat muutoksen mahdollisuutta ja ihmisen kykyä vastaanottaa uusia kokemusmaailmoja. Todella hieno ja taidokas teos”, toteaa näyttelytoimikunnan puheenjohtaja, Taidemaalariliiton edustaja Paula Holopainen.

Kilpailun voittanut Ala-Ruona asuu ja työskentelee Lahdessa. Hän on opiskellut Lahden Taide-akatemiassa ja perustanut kaupunkiin taideyhteisö Hydran yhdessä viiden muun taiteilijan kanssa. Ala-Ruona osallistui kilpailuun nyt toista kertaa. ”Kyseinen teos on saanut alkunsa yhteisötaideprojektista ja keskustelusta taiteilijan ja mallin välillä” Ala-Ruona kertoo teoksestaan. ”Teos viittaa jumaluuteen, opintojen äitiin ja tässä maailmassa olemiseen. Oleellista on se, että henkilö katsoo maalauksesta takaisin ihon, ei silmien kautta. Halusin tuoda tähän hieman erilaisen näkökulman. Elämän jäljet saavat näkyä.”

Ala-Ruona työskentelee hitaasti ja kiirehtimättä. Öljyvärin ohuet, kerrokselliset ja kuultavat väripinnat vaativat oman kuivumisaikansa. ”Maalaamiseen liittyy jatkuva käymistila ja muutoksen mahdollisuus. Tässä työssä on hyväksyttävä epävarmuus. Taiteilijan työ on kamppailua – on jatkuvasti kyseenalaistettava ja oltava lahjomaton”, Ala-Ruona kuvailee.

 

 

Jyri Ala-Ruona, Alma Mater, 100 x 70, kankaalle maalattu öljyväriteos

Yhteystiedot:

Anu Hämäläinen anu.hamalainen@basware.com +358 400 611 706